Oblíbený projekt Ajaxův deník učí naše děti bezpečnosti. Kraj ho opět podpoří
ilustrační foto: e-deniky.cz
Karlovy Vary

Karlovarský kraj - Karlovarský kraj pokračuje v podpoře unikátního preventivního projektu Ajaxův zápisník, který si klade za cíl vzdělávat děti ze základních a praktických škol v oblasti bezpečnosti. Stejně jako v uplynulých letech i v tomto roce uvolní finanční prostředky na výrobu pracovních sešitů, plyšových policejních psů Ajaxů a dalších nezbytných pomůcek.

„Krajské ředitelství policie Karlovarského kraje se na nás obrátilo s žádostí o individuální dotaci ve výši 200 tisíc korun na částečnou úhradu nákladů spojených s realizací projektu Ajaxův zápisník, který je určen pro žáky prvního stupně základních a praktických škol.

Vzhledem k tomu, že se jedná o naprosto ojedinělý projekt, díky němuž se děti učí, jak se chovat v nebezpečných situacích a jak mají předcházet různým sociálně patologickým jevům, rozhodli jsme se žádosti o individuální dotaci vyhovět,“ uvedl radní pro oblast školství, mládeže a tělovýchovy Jaroslav Bradáč.

Projekt Ajaxův zápisník je podporován Karlovarským krajem již od roku 2002. Zájem ze strany škol o něj každoročně narůstá. Jen v loňském roce se do projektu zapojilo kolem 2 500 dětí z téměř 90 škol. V oblasti prevence se jedná o unikátní projekt, který je dětmi, pedagogy i rodiči vítaný a pozitivně hodnocený.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru