Podvodník nelegálně vystavoval faktury. Vybral 38 tisíc, práce ale neprovedl
ilustrační foto: e-deniky.cz
Karlovy Vary

Karlovy Vary - Policisté z Oddělení hospodářské kriminality v Karlových Varech zahájili trestní stíhání 49letého muže z Karlových Varů, jako obviněného ze spáchání přečinu podvod.

Takového jednání se měl muž dopustit v minulých dnech. Muž měl vystavit zálohovou fakturu ve výši 30 tisíc korun a druhou fakturu v částce přesahující 8 tisíc korun na opravu střechy. Obě faktury byly muži společenstvím vlastníků proplaceny. Muž práce neprovedl a ani žádný materiál na dohodnutou práci nezakoupil.

Svého jednání se dopustil s vědomím, že mu bylo rozhodnutím Magistrátu města Karlovy Vary zrušeno živnostenské oprávnění, kdy tuto informaci zatajil a na faktury uvedl osobu, která s ním nespolupracovala a neměla s ním žádnou dohodu o provedení práce.

Obviněný svým jednáním způsobil škodu poškozeným ve výši přesahující 38 tisíc korun.

Podvodu se měl dopustit 49letý obviněný i přesto, že byl již dříve za stejný přečin rozsudkem Okresního soudu v Karlových Varech odsouzen, proto mu v případě prokázání viny hrozí trest odnětí svobody až na 3 roky.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru