Žena nakažená virem ebola zaměstnala složky IZS. Naštěstí jen cvičně
Foto zdroj: Karlovarská krajská nemocnice
Karlovy Vary

Karlovy Vary - Součinnostní cvičení složek Integrovaného záchranného systému Karlovarského kraje proběhlo v úterý 19. června v karlovarské nemocnici. Jeho námětem byla ochrana před šířením infekcí. Jde o velmi závažné téma, s cílem zlepšení součinnosti jednotlivých složek IZS. Jen díky rychlému a včasnému zásahu totiž lze zajistit co nejlepší ochranu obyvatel před vznikem případné epidemie.

Pacientka s virem ebola, který si přivezla z dovolené v Africe, byla úspěšně zajištěna a převezena na specializované pracoviště v Praze. Krvácivá (hemoragická) horečka ebola je jedním z nejnebezpečnějších onemocnění, s jakým se lidstvo ve své moderní historii potkalo. I proto byla námětem včerejšího cvičení, které se uskutečnilo v areálu nemocnice v Karlových Varech.

Po zajištění nakažené ženy provedly složky IZS ještě dekontaminaci osob, jež přišly do styku s pacientkou, nebo se pohybovaly na oddělení, a dále zajistily dekontaminaci zasaženého materiálu a prostor. Podle předběžného hodnocení proběhlo cvičení úspěšně.

"Děkujeme všem zúčastněným za vysoké nasazení. Zároveň děkujeme pacientům i návštěvníkům naší nemocnice za trpělivost s omezeními, která cvičení doprovázela. Jen díky podobným akcím totiž dokážeme být připraveni i na zvládání takových situací, jako je výskyt nebezpečných infekčních onemocnění," uvedlo na svých webových stránkách vedení nemocnice.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru