V pátek startuje 53. ročník karlovarského filmového festivalu. Připraveni jsou i policisté s dlouhými zbraněmi
ilustrační foto: Policie ČR
Karlovy Vary

Karlovy Vary - I letos bude posílen výkon služby, a to jak uniformovaných policistů, tak policistů v civilu. Návštěvníci budou v centru města potkávat také policisty s dlouhými zbraněmi. „Delší dobu jsme ve spojení s organizátory festivalu. Společně připravujeme organizační a bezpečnostní opatření tak, aby tento filmový svátek mohli návštěvníci v klidu a bezpečně v Karlových Varech prožít,“ uvedl plk. Mgr. Michal Šavrňa, vedoucí Územního odboru Karlovy Vary.

Již 10. rokem mohou návštěvníci festivalu využívat také Mobilní komunikační a informační centrum, které je k dispozici od soboty do soboty (30. 6. 2018 - 7. 7. 2018) od 10 do 19 hodin. Vždy jsou připraveni pomoci 2 policisté a 1 městský strážník. Minimálně jeden z policistů je vždy jazykově vybaven a s cizinci se domluví německy, anglicky či rusky.

Toto mobilní centrum stojí ráno na ulici T. G. Masaryka u Spořitelny, po obědě se přesouvá před hotel Thermal a odpoledne jej můžete zastihnout na Divadelním náměstí poblíž Vřídla. Každý rok pomáhají policisté návštěvníkům s orientací, najít různá místa jako např. bankomat, autobusové nádraží, hotel, či restauraci. K tomuto účelu pak rozdávají mapy, které pomohou turistům v orientaci ve městě.

Letos přijede na jeden den mediální vozidlo ze SRN. V rámci přeshraniční spolupráce přijedou s tímto speciálem kolegové PD Zwickau. "Toto vozidlo nahradí naše Mobilní komunikační a informační centrum a jeden den bude jezdit v centru Karlových Varů společně s policisty ČR a městským strážníkem na stejné trase jako ostatní dny Mobilní komunikační a informační centrum," uvedla policejní mluvčí Kateřina Böhmová.

Policie nezapomíná ani na řidiče motorových vozidel, kteří mohou přijít a nechat se otestovat, zda nejsou pod vlivem alkoholu. Nově si budou moci odnést alkoholtest a použít jej než budou chtít nasednout do vozidla a odjet. Myslí také na čtyřnohé návštěvníky, tradičně pro ně mají připravenou čerstvou vodu, aby se mohli při procházkách na kolonádě osvěžit.

"Věříme, že i letos proběhne filmový festival bez větších potíží, a že všichni návštěvníci si tento filmový svátek užijí. O průběhu filmového festivalu vás budeme průběžně informovat," uzavřela Kateřina Böhmová.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru