Opilci v ulicích, rvačka, zraněná žena. Policisté řešili během festivalu první výtržníky
Foto: Policie ČR
Karlovy Vary

Karlovy Vary - V pátek 29. června odstartoval 53. ročník Mezinárodního filmového festivalu v Karlových Varech. V pohotovosti jsou také policisté. I letos je posílen výkon služby, a to jak uniformovaných policistů, tak policistů v civilu.

Páteční zahájení festivalu se obešlo bez větších komplikací. Policisté, kteří měli noční službu se však nezastavili. Operační středisko přijalo řadu oznámení, nejvíce o opilcích v ulicích, kteří často jevili známky intoxikace. Několik oznámení se týkalo také opilců, kteří se v nočních hodinách pohybovali v ulicích města. Naštěstí ale nedošlo k větším šarvátkám ani napadením. "První festivalovou noc jsme v centru města řešili několik přestupků v rovině občanského soužití," potvrdila policejní mluvčí Kateřina Böhmová.

Druhý den (v sobotu) řešili policisté krátce po půlnoci před jedním z barů v centru Karlových Varů potyčku mezi asi 6 osobami. Při potyčce došlo ke zranění mladé ženy, ta byla převezena na ošetření do nemocnice. "Případ šetříme jako přečin výtržnictví a nadále na něm pracujeme," dodala Kateřina Böhmová.

Návštěvníci filmového festivalu hojně vyhledávají také mobilní informační centrum, které je jim v centru města k dispozici. Obracejí se zde na policisty a strážníky s různými dotazy nejčastěji na cestu, bankomaty nebo různé památky. Pro jednodušší zorientování v lázeňské části města jim policisté a strážníci rozdávají mapy. Několik desítek zodpovědných řidičů se přišlo nechat otestovat, než usednou za volant, zda po festivalové noci nejsou ještě pod vlivem alkoholických nápojů.

Mobilní a informační centrum využili také návštěvníci se svými čtyřnohými mazlíčky, kteří se zde v teplém počasí občerstvili vodou. V několika případech poctivý nálezci přinesli policistům a strážníkům do mobilního informačního centra doklady nebo mobilní telefon.

0207mmfkv1

0207mmfkv2

0207mmfkv3

0207mmfkv5

0207mmfkv6

0207mmfkv8

0207mmfkv7

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru