Policisté sbírají plastová víčka pro nemocnou Elišku. Pomoci můžete i vy
Policisté se zapojili do projektu na pomoc nemocné Elišce. Foto: Policie ČR
Karlovy Vary

Karlovarský kraj - V loňském roce se krajské ředitelství policie Karlovarského kraje zapojilo do projektu dětského minipodniku RODOKLUB. Pro nemocnou Elišku, která trpí atypickou formou Rettova syndromu, sbírali policisté papír a odváželi jej do sběrny.

Vzhledem k tomu, že akce měla velký úspěch, rozhodly se děti z RODOKLUBU ve sběru papíru pokračovat, a tak se opět zapojili policisté, a to v mnohem větší míře. "Začali jsme svážet do sběrny papír ze všech tří územních odborů, které v Karlovarském kraji máme.

Posledním dnem v červnu se projekt ukončil a my za šest měsíců odevzdali celkem 2 980 kg papíru, což činí finanční částku pro potřeby Elišky ve výši 3 874 Kč," upřesnila policejní mluvčí Kateřina Böhmová. Během sbírání papíru pro Elišku se zapojili do dalšího projektu Nadačního fondu „Andělská křídla naděje“ a začali sbírat víčka.

Posláním a účelem Nadačního fondu „Andělská křídla naděje“ je pomoc tělesně a zdravotně postiženým dětem, dětem trpícím závažným a dlouhodobým onemocněním (onkologická onemocnění, cystická fibróza, svalová dystrofie, DMO, nemoc motýlích křídel apod.), a to do 18 let věku dítěte. Finanční prostředky na pomoc potřebným se nadace snaží získávat vlastními projekty a organizováním charitativních akcí, sběrem plastových víček apod.

Nadace byla založena 1. srpna 2017. Sběr víček je realizován od roku 2013, a to díky paní Simoně Stojanové, přičemž pomoc je zaměřena na děti s diagnózou DMO - dětská mozková obrna. První příspěvek putoval malé Elišce z Moravy a postupně přibývá celá řada dětí, kterým se policisté snažili sbírkou plastových víček finančně i materiálně pomoci.

"V budově Krajského ředitelství Policie Karlovarského kraje a na Územním odboru v Sokolově máme umístěny sběrné nádoby, do kterých házíme víčka z pet lahví. Za tři měsíce jsme nasbírali již několik pytlů a doufáme, že jich bude mnohem více," doplnila Kateřina Böhmová.

Chcete také přispět a pomoci Elišce? Více informací k projektu ZDE.

 

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru