Smutný příběh paní Hany, opuštěné kočky, oprava Císařských lázní. Přispějte do veřejných sbírek i vy
ilustrační foto: e-deniky.cz
Karlovy Vary

Karlovarský kraj - Karlovarský kraj v minulých měsících vyhlásil tři veřejné sbírky. Jedna je zaměřena na pomoc ženě, jejíž dům postihl ničivý požár, v druhé se vybírají finanční prostředky na kočičí útulky a ze třetí budou vybrané peníze použity na obnovu historických Císařských lázní. Přispět lze prostřednictvím zapečetěných sběracích pokladniček nebo speciálně zřízených bankovních účtů.

Na počátku května zachvátil domek a zahradu paní Hany z Krajkové požár. I přes snahu hasičů shořela nejenom část domu, ale také králíkárna a dílnička, kde měla uložené šicí potřeby a materiál, ze kterého šila čepičky a pletla drobnosti pro miminka v kojeneckém ústavu. Kraj proto vyhlásil veřejnou sbírku, prostřednictvím níž chce získat alespoň část peněz na obnovu domu a zachránit to, co po požáru zbylo. Finanční prostředky mohou zájemci vložit do sběrací pokladničky umístěné na recepci budovy A krajského úřadu. Dále je možné zaslat peníze na účet číslo 115-7407370267/0100.

Péče o opuštěné či týrané kočky je velmi nákladná a ne vždy je jednoduché na ni získat potřebné peníze. Kraj proto uspořádal veřejnou sbírku, kterou chce podpořit kočičí útulek v Kraslicích provozovaný spolkem „Konec toulání“ a kočičí útulek v Sokolově provozovaný spolkem „Láskou ke kočkám“. Přispět lze opět prostřednictvím sběrací pokladničky umístěné na recepci budovy A krajského úřadu nebo prostředky poukázat na účet číslo 115-7242590287/0100.

Národní kulturní památka Císařské lázně v Karlových Varech patří k nejvyhledávanějším cílům turistů, kteří přijíždějí do lázeňského města. Na dlouhodobě plánovanou opravu chátrajícího skvostu bude sice zapotřebí okolo půl miliardy korun, ale i příspěvky od veřejnosti mohou pomoci její stav zlepšit. Sběrací pokladnička je umístěna jak ve vstupní hale samotné památky, tak na recepci budovy A krajského úřadu. Číslo účtu, kam mohou přispívat všichni, kterým není osud Císařských lázní lhostejný, je 115-5144640237/0100.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru