OBRAZEM: Rodinný dům na Karlovarsku v plamenech! Likvidaci ohně komplikovaly výbuchy tlakových lahví
5x foto: HZS Karlovarského kraje
Karlovy Vary

Karlovarsko - Dřevník a také dřevěný přístavek u rodinného domu v Jenišově na Karlovarsku zničil ve čtvrtek po poledni požár. Oheň se šířil do rodinného domu, prohořel do části střechy.

Zároveň se šířil na další stavby v těsné blízkosti sousedících domů. Velitel hasičů tak po příjezdu na místo ihned požádal o vyhlášení druhého stupně požárního poplachu a vyslání dalších posilových jednotek hasičů. Pro likvidaci plamenů museli hasiči použít pět vodních proudů, rovněž museli rozebrat část střechy, kam se oheň šířil. Na hašení prostoru pod střechou použili hasicí zařízení Cobra. Od začátku komplikoval zásah hasičů poškozený přívod elektrického proudu do domu, který vedl přímo nad místem požáru.

Teprve po vyzkratování bylo možné účinně a hlavně bezpečně hasit. Vyzkratování způsobilo výpadek elektřiny v téměř celém Jenišově. V přístavku v době požáru byly rovněž dvě tlakové lahve, jedna explodovala, z druhé unikal z ventilu plyn a intenzivně hořel. Po zhruba jedné hodině zásahu dostali hasiči požár pod kontrolu, celková likvidace pak trvala ještě další dvě hodiny. Během hašení vynesli hasiči z domu několik zvířat, všechny osoby opustili dům v začátku požáru, událost je tak bez zranění. Příčina a výše škody je v šetření.

2007pozar

2007pozar1

2007pozar3

 

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru