Co bude s karlovarským krematoriem? Vedení města nechce investovat do jeho obnovy
Karlovarské krematorium. Foto: web Český rozhlas Karlovy Vary
Karlovy Vary

Karlovy Vary - Vedení města Karlovy Vary avizovalo v posledních dnech záměr neinvestovat do obnovy kremační pece v karlovarském krematoriu a nechat nadále provádět źehy v krematoriu Vysočanské zahrady u Hrušovan nedaleko Chomutova.

Tyto externí kremační služby v téměř 70 kilometrů vzdáleném krematoriu město využívá už řadu měsíců. Ohledně budoucnosti karlovarského krematoria, které je jediné na území regionu, chce proto s primátorem Petrem Kulhánkem jednat hejtmanka Karlovarského kraje Jana Vildumetzová.

​„Stále se na mě obracejí občané, které trápí záměr města, jež nakonec ustupuje od pořízení nové kremační pece a chce využívat externí kremační služby krematoria u Chomutova. Myslím si však, že by občané Karlových Varů a našeho kraje měli mít možnost důstojně se rozloučit se svými zesnulými a kremační služba by měla být zajištěna u nás.

Vzhledem k tomu, že jde o téma velmi citlivé, navíc se dlouhodobé využívání externích služeb rozhodně může promítnout do ceny za provedení žehu, požádala jsem v dopise primátora Karlových Varů Petra Kulhánka o společné setkání k této věci. Chci s ním mluvit o budoucích plánech města i o tom, jak se k záležitosti staví současní provozovatelé karlovarského krematoria, kteří samozřejmě mají zájem i nadále služby zabezpečovat,“ vysvětlila hejtmanka Jana Vildumetzová.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru