Ostrovský Senior expres je hojně využíván, od června eviduje bezmála 300 jízd
Foto: město Ostrov
Karlovy Vary

Ostrov - Statistické údaje, které má vedení ostrovské radnice k dispozici, ukazují na postupný vzestup využívání služby dopravy po Ostrově pro potřebné občany. Městská policie Ostrov zahájila provoz služby Senior expres 30. května.

Hned v prvních dnech dopravovala celkem 8 lidí - 3x k lékaři a 6x za ostatním účelem. V dalších týdnech se počet jízd i počet přepravených zvyšoval. Za poslední čtyři týdny Senior expres vyjel týdně v průměru 40x. Za stejnou dobu přepravil týdně v průměru 17 lidí. Mezi přepravovanými významně převažují ženy, muži stabilně tvoří cca ¼ z celkového počtu přepravených.

Nejčastějším účelem jízdy je návštěva lékaře a podobný je i podíl jízd za účelem „ostatní“. Sledovaným údajem je také návštěva úřadu – v jednotlivých týdnech počet přepravených na úřad kolísá od 1 do 8.

Služba Senior expres dopravuje občany Ostrova a městských částí. Za období od 30. května do 16. července bylo uskutečněno 270 jízd, za které bylo vybráno celkem 5.400 Kč.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru