OBRAZEM: Letní dětský tábor Vladař se letos dočkal dalších vylepšení
4x foto: MMKV
Karlovy Vary

Karlovarsko - Po loňské návštěvě letního dětského tábora na Vladaři se vedení města rozhodlo investovat do nutných oprav a vylepšení, aby byl provoz tábora i nadále udržitelný.

Největší suma směřovala do horního objektu tábora – dřevostavby, která slouží jako klubovna a v případě mimořádně nepříznivého počasí i k ubytování osadníků (viz foto). Vloni už byl objekt prakticky nepoužitelný. Další kritickou položkou pak je zásobování tábora kvalitní vodou, byla tedy potřeba studna s odpovídající kapacitou.

Oprava dřevostavby včetně výplní, protipožárních dveří a elektroinstalace znamená náklady ve výši 2,1 miliónu, po tábornické sezóně bude z této částky ještě třeba dokončit opláštění. Zřízení třicetimetrové vrtané studny stálo 200 tisíc korun.

Už vloni město investovalo do kanalizace, rozvodů vody, elektřiny a plynu v dolním objektu tábora, kde je jídelna, kuchyň a umývárna, přes 200 tisíc korun. Oprava veřejného osvětlení a výměna svítidel vyšla na 115 tisíc korun. Ještě předtím město vynaložilo 140 tisíc na opravy umýváren a chodeb.

„Karlovarský kraj jako dřívější vlastník viditelně nechtěl investovat do areálu, o jehož převodu s městem jednal. Investice tak zbyly na město, celkem jsme od okamžiku převodu vynaložili už dva a tři čtvrtě miliónu,“ říká náměstek primátora pro majetek Michal Riško. „Vloni jsme to tu při návštěvě tábora s kolegy z vedení města slíbili dětem i vedoucím. Za majetek jsme to navrhli do rozpočtu, a kolegové radní i zastupitelé pro ten návrh hlasovali, takže se to nakonec podařilo.“

Letní dětský tábor Vladař odchoval už několik generací karlovarských dětí. Díky opravám a investicím může pokračovat i v dalších letech.

2607tabor2

2607tabor3

2607tabor4

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru