Policie spěchala k oběšenému muži, podařilo se jim ho oživit
ilustrační foto: e-deniky.cz
Karlovy Vary

Karlovarsko - V pondělí 30. července v odpoledních hodinách bylo na tísňovou linku 158 oznámeno, že u Boreckých rybníků v Ostrově je oběšen za rám altánu muž. Na místo okamžitě vyrazila hlídka obvodního oddělení Ostrov.

Ta za pomoci dvou kolemjdoucích osob muže vyzvedla a vyvlékla z oka provazu. "V tu chvíli čtyřiatřicetiletý muž nedýchal a nebyl mu nahmatán tep," popsal událost policejní mluvčí Michal Žáček. Vzápětí policejní hlídka muže resuscitovala, použila defibrilátor, který má ve výbavě služebního vozidla, vyčistila mu ústa a vytáhla zapadlý jazyk. Následně muž začal pomalu dýchat a byl cítit jeho tep.

Posléze na místo přijela Zdravotnická záchranná služba, která prováděla další zdravotnické úkony a převoz muže do nemocnice. "Nutno podotknout, že kromě výborné práce policejní hlídky si zaslouží uznání také oznamovatelka, která kromě toho, že zalarmovala složky IZS, zavolala na dva muže procházející nedaleko altánu. I těm patří velké díky, protože to byli oni, kteří muže drželi v takové poloze, aby mu zabránili v úplném udušení," uzavřel Michal Žáček.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru