Žák karlovarské základní školy měl bezmála čtyři sta neomluvených hodin
ilustrační foto: e-deniky.cz
Karlovy Vary

Karlovy Vary - Od karlovarských kriminalistů si usnesení o zahájení trestního stíhání převzala 33letá žena z Karlových Varů, která byla obviněna ze spáchání přečinu ohrožování výchovy dítěte.

Toho se měla dopustit tím, že v době od konce března do konce června letošního roku jako matka nezletilého žáka základní školy v Karlových Varech zanedbávala výchovu nezletilého, a to zejména nezajištěním jeho povinné školní docházky. "V důsledku toho nezletilý za tři měsíce školního roku neomluveně zameškal 375 vyučovacích hodin," uvedla policejní mluvčí Kateřina Krejčí.

Tohoto jednání se měla dopustit i přesto, že byla Magistrátem města Karlovy Vary v letošním roce již uznána vinnou ze spáchání přestupku na úseku školství a výchovy mládeže. V případě prokázání viny může být žena u soudu potrestána odnětím svobody až na dva roky.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru