Muž si chtěl prodloužit pracovní neschopnost, přepsal datum na marodním lístku
ilustrační foto: CC0
Karlovy Vary

Karlovarsko - Policisté z obvodního oddělení v Nové Roli sdělili podezření ze spáchání přečinů Podvod a Padělání a pozměnění veřejné listiny 27letému místnímu muži.

Ten měl v minulých dnech po skončení pracovní neschopnosti prodloužit tuto neschopnost pozměněním data o 10 dní na Potvrzení o dočasné neschopnosti. To pak odevzdal zaměstnavateli jako pravé. "K plnění dávky nedošlo, neboť bylo zjištěno podezření z falšování, a proto byla výplata nemocenské dávky pozastavena. Pokud by však dávka byla vyplacena, přišel by si podezřelý muž na částku necelých 10 tisíc korun," uvedla policejní mluvčí Zuzana Týřová. Teď mu za uvedené jednání hrozí v případě prokázání viny až tříletý trest odnětí svobody.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru