Dvojice mužů si sehnala falešné peníze a chtěla s nimi platit
Ilustrační foto: CC0
Karlovy Vary

Sokolovsko - Sokolovští kriminalisté z oddělení hospodářské kriminality zahájili trestní stíhání dvou mužů ze Sokolovska ve věku 26 a 34 let, které obvinili ze spáchání zločinu padělání a pozměnění peněz.

Mladší muž si měl opatřit několik padělaných bankovek v nominální hodnotě 2 tisíce korun, které v měsíci červnu letošního roku na Sokolovsku předal druhému muži, po které měl požadovat, aby s uvedenými bankovkami uhradil menší nákup za účelem rozměnění falešné bankovky.

"V prvním případě měl ve druhé polovině června čtyřiatřicetiletý muž navštívit jednu z heren v Sokolově, kde po obsluze požadoval rozměnění. Obsluha muži vyhověla a bankovky rozměnila. O několik hodin později se do stejné herny vydal znovu, a to opět za účelem rozměnění falešné bankovky. To už muži ale nevyšlo, jelikož obsluha zjistila, že i předešlá předložená bankovka byla falešná," popsal případ policejní mluvčí Jan Bílek.

Muž tak tedy pokračoval do obchodu s potravinami, kde si chtěl zakoupit lahve s pitím a cigarety. Platit chtěl opět bankovkou v nominální hodnotě 2 tisíce korun, přičemž při placení zaměstnankyně prodejny zjistila, že se jedná o padělek. Muž tak z místa utekl.

"Kriminalisté se začali případem okamžitě zabývat a oba dva muže o několik dní později zadrželi. V případě prokázání viny oběma mužům hrozí trest odnětí svobody až na osm let," dodal mluvčí.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru