Pro seniory jsou připravené kurzy, naučí je ovládat chytré telefony a seznámí s asertivitou
Foto: Karlovarský kraj
Karlovy Vary

Karlovy Vary - V rámci projektu Senior Pas se uskuteční dva bezplatné kurzy pro seniory, které se konají pod záštitou hejtmana Karlovarského kraje.

První z kurzů se nazývá Jak na chytrý telefon. A na co se mohou účastníci z řad seniorů těšit? Kurz je naučí ovládat chytrý telefon s mobilním operačním systémem Android. Chybět nebudou ani potřebné rady v případě, kdy si budou chtít senioři chytrý telefon teprve vybrat a koupit. Dozví se, jak správně provést základní nastavení, co znamenají položky v nastavení a menu. Kurz je určen pro úplné začátečníky nebo mírně pokročilé. Připraveny jsou samozřejmě teoretické a praktické ukázky. Senioři si naučí základní ovládání a nastavení mobilního telefonu, dozví se informace o vytvoření účtu Google, synchronizaci, volání, službách SMS, MMS, o správě kontaktů, aplikaci pro zasílání zpráv WhatsApp, budíku, bezpečnosti, připojení k internetu, fotografování a multimediálních funkcích – video a hudba. Na závěr bude prostor pro dotazy, případně pro práci s vlastními mobilními telefony. Kurz se koná 19. září od 9:30 hodin v prostorech Městské knihovny Ostrov (Zámecký park 224).

Kurz asertivity je druhým z bezplatných kurzů určených seniorům. Ti se budou učit, jak se bránit agresivnímu nátlaku ze strany některých „obchodníků“, ale zaměří se také na schopnost účinného rozpoznání manipulace. Součástí kurzu bude i praktický nácvik asertivního chování v různých modelových situacích typických pro život seniorů – například ochrana proti „šmejdům“ a jejich praktikám. Přednášet budou zástupci Policie ČR. Tento kurz se uskuteční 20. září od 13 hodin v Městské knihovně Sokolov na Starém náměstí 135.

Oba kurzy jsou bezplatné, pro účast je však nutné provést přihlášení, a to buď na adrese: rezervace.seniorpasy.cz nebo na telefonním čísle: 725 534 865.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru