Karlovarský kraj přispěje na zdravotnickou osvětu. Uvolní bezmála milion korun
ILUSTRAČNÍ FOTO: E-DENIKY.CZ
Karlovy Vary

Karlovarský kraj - Stejně jako v uplynulých letech bude i letos možné čerpat finanční prostředky z programu Karlovarského kraje, který je zaměřen na podporu zdravotnické osvěty, výchovy a zmírňování následků onemocnění.

Příjem elektronických žádostí proběhne v termínu od 26. března do 13. dubna. „Chceme podpořit organizace a spolky, které sdružují osoby se zdravotním hendikepem, aby pomáhaly nejenom svým členům, ale své zkušenosti využily i k šíření osvěty široké veřejnosti a popularizaci zdravého životního stylu. V letošním roce jsme z rozpočtu Karlovarského kraje na tento dotační titul vyčlenili celkem 900 tisíc korun. Výše dotace v jednotlivém případě smí činit maximálně 200 tisíc korun, přičemž žadatel může podat i více žádostí najednou,“ uvedl radní pro oblast zdravotnictví Jan Bureš.

Dotaci lze využít například na projekty zaměřené na prevenci nemocí a úrazů, eliminaci zdraví škodlivého chování, jako je užívání drog, alkoholu a tabáku, na podporu duševního zdraví či zvyšování kvality poskytování zdravotní péče. Podmínkou je, že projekt musí být realizován na území Karlovarského kraje. V případě, že nebude tato podmínka splněna, musí být příjemcem prokázáno, že se na něm podílejí subjekty z našeho regionu, eventuálně se týká občanů Karlovarského kraje. Podrobná pravidla, včetně kontaktů na zaměstnance krajského úřadu, kteří poskytují bližší informace k dotačnímu programu, najdete na těchto internetových stránkách.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru