Žena zpronevěřila peníze. Poštu připravila o 76 tisíc
Ilustrační foto
Karlovy Vary

Karlovarsko – Karlovarští kriminalisté z Oddělení hospodářské kriminality zahájili trestní stíhání 27 leté ženy z Karlovarska, kterou obvinili ze spáchání přečinu Zpronevěra.

Obviněná žena měla jako zaměstnankyně poštovní pobočky na Karlovarsku vydat adresátům nejméně v 5 případech na dobírku zásilku. Za tu převzala finanční hotovost, avšak do systému zapsala, že si adresát zásilku nepřevzal. Celkem tak vybrala necelých 60 tisíc korun, které nezanesla do systému a peníze si ponechala pro vlastní potřebu. V dalším případě pak způsobila pokladní schodek na poskytnuté záloze cenin, jako hodnot jí svěřených. Známky, kolky, výherní losy aj. prodala zákazníkům a utržené peníze si opět ponechala pro vlastní potřebu. Ponechala si i část cenin, kterou následně vrátila. V posledním případě si ponechala částku přes 2 tisíce korun, které zaplatila složenkou zákaznice. Za způsobenou větší škodu jí tak v případě prokázání viny hrozí až pětiletý trest odnětí svobody nebo peněžitý trest.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru