OBRAZEM: Uvězněné srny zaměstnaly karlovarské strážníky
Foto: mp Karlovy Vary
Karlovy Vary

Karlovy Vary -Několik záchranných misí realizovali karlovarští strážníci ve prospěch srn, které zabloudily do města a následně se dostaly do nějaké pasti. Zatímco tři případy strážníkům příliš práce nedaly a vystačili se zručností, ten čtvrtý byl výrazně náročnější.

Minulý týden přijala MP oznámení, že na Zámeckém vrchu spadla srna do oploceného prostoru a nemůže ven. V tu chvíli začala mise na záchranu srny, která měla dvě možnosti. Přeskok plůtku, po němž by následoval pád z osmimetrové výšky, anebo to nechat na strážnících. Ti zavolali své kolegy ze služby PCO a rovněž strážníka odchytáře, který připravil vakcínu k uspání zvířete. Hlídka PCO následně slanila a srnu uspala. Strážníci si vyžádali rovněž pomoc zaměstnanců Správy lázeňských parků, kterým zvíře, poté co jej upevnili do evakuačního vaku a vytáhli, předali k dalšímu opatření. Srna putovala k veterináři na ošetření. Výškové práce patří mezi odbornost, kterou strážníci služby PCO využívají primárně k záchraně nebo pomoci lidem, ale dá se využít i v podobných případech.

0504mpvary6

0504mpvary8

0504mpvary12

 

O několik dní později zase strážníci reagovali na oznámení, že na Kr. Jiřího je srna zaklíněná do plotu. Strážníkům se podařilo srnu vyprostit, aby se mohla vrátit zpět do volné přírody. Možná to byla ta samá, kterou jiná hlídka po půlnoci vyháněla z komunikace na Zámeckém vrchu zpět do lesa.

0504mpvary2

0504mpvary4

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru