Nejlepší sportovci Karlovarského kraje převzali ocenění od hejtmanky Jany Vildumetzové
Anketa o nejlepšího sportovce Karlovarského kraje zná své vítěze. Foto zdroj: FB Karlovarský kraj
Karlovy Vary

Karlovarský kraj - Sportovci, trenéři a sportovní legendy, kteří dosáhli výjimečných úspěchů či se zasloužili o rozvoj sportu v našem regionu, byli oceněni v Karlovarském městském divadle.

Hlavní cenu hejtmanky Karlovarského kraje Jany Vildumetzové si nakonec odnesla závodnice na horském kole Veronika Kubínová, plavkyně Vendula Dušková a stolní tenista Antonín Gavlas. Mimořádné ocenění získal dostihový jezdec a trenér Josef Váňa.

Návrhy na ocenění mohly zasílat všechny sportovní organizace působící v regionu do 9. února. Celkem bylo nominováno 123 sportovců, z toho 91 jednotlivců a 32 kolektivů. Komise Rady Karlovarského kraje pro tělovýchovu a sport vyhodnotila došlé nominace a následně doporučila Radě Karlovarského kraje ocenit 39 vybraných sportovců.

„Chtěla bych moc poděkovat všem za vzornou reprezentaci Karlovarského kraje doma i v zahraničí. Jsem hrdá na to, že z našeho regionu pochází taková spousta vynikajících sportovců. Mé poděkování samozřejmě patří i jejich trenérům a rodinám, které je podporují na mnohdy složité cestě za vytouženými medailemi. Věřím, že dnešní ocenění budou pro sportovce motivací k dosažení dalších úspěchů,“ uvedla hejtmanka Karlovarského kraje Jana Vildumetzová.

Sportovci během slavnostního večera převzali finanční šeky a nechyběly ani pamětní listy a talíře, upomínající na tuto významnou událost. Ceny do soutěže rovněž darovala firma PROM-IN, která se zabývá vývojem, výrobou a prodejem doplňků stravy pro sportovce. Dva ocenění navíc obdrželi od společnosti ALGON PLUS – AUTO automobil značky Hyundai i10 k bezplatnému užívání po dobu 6 měsíců.

Mezi předávajícími byli kromě zástupců Karlovarského kraje také bývalý hokejový brankář Milan Hnilička, veslař Zdeněk Pecka, bývalá československá reprezentantka v běhu na lyžích Květa Pecková – Jeriová a dostihový jezdec a trenér Josef Váňa.

Večerem v Karlovarském městském divadle provázel legendární sportovní komentátor Jaromír Bosák. V rámci bohatého programu sportovcům zatančila skupina Mirákl, zazpívali Ota Teuber a Michaela Nosková nebo například Kristina Kůtková a Anna Vondráčková. Svým žonglérským uměním pak přítomné hosty v sále pobavil Kašpar Klepal.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru