Odložená uzavírka mostu v Doubí má nový termín. Pěší budou muset na autobus
Most v Doubí, který čeká uzavírka. Foto Zdroj: Karlovarský kraj
Karlovy Vary

Karlovy Vary - Dlouho očekáváná uzavírka mostu v Doubí na silnici I/20 by měla s konečnou platností začít od čtvrtka 19. dubna. Vedení kraje o tom informovalo na svých facebookových stránkách. Na termínu se dohodli zástupci krajského úřadu, města, ŘSD, zhotovitel, policie a další zainteresovaní, kteří také řešili, jak zajistit průchod pro pěší.

Ten nakonec nebude možný, ale aby se lidem usnadnil pohyb v oblasti mezi Doubím a Tašovicemi, zavede se v místě autobusová doprava po objízdné trase. O jízdním řádu budou lidé informováni v nejbližší době.

Náměstek hejtmanky Martin Hurajčík k tomu dodal: „Jsem rád, že se na dnešním jednání podařilo najít alespoň tu možnost, že bude pro občany Karlových Varů a okolí zavedena autobusová doprava mezi Doubím a Tašovicemi. Magistrát města se mohl během plánování uzavírky už mnohem dříve vyjádřit, že chce průchod pro pěší zachovat, ale zareagoval až po námitkách a dotazech občanů.“

Most by měl být podle původního plánu znovu otevřen v listopadu letošního roku. Objízdné trasy budou mezitím pro osobní a nákladní automobily vedeny směrem od Plzně po ulicích Studentská, Plzeňská, Západní a Plynárenská, směrem od Prahy pak po silnici I/6 a ulicích Dolní Kamenná, Plynárenská, Západní, Plzeňská a Studentská. Trasa pro vozidla, která nesjedou směrem „Tuhnice, Dvory“ bude objízdná trasa pro vozy do 3,5 tuny vedena ulicemi Chebská, Kpt. Jaroše, Plzeňská a Studentská, pro vozy nad 3,5 tuny po silnici I/6 a ulicemi Plynárenská, Západní, Plzeňská a Studentská. Ve směru od Chebu bude objízdná trasa pro vozy do 3,5 tuny vedena ulicemi Chebská, Kpt. Jaroše, Plzeňská a Studentská, pro vozy nad 3,5 tuny pak po silnici I/6 a ulicemi Plynárenská, Západní, Plzeňská a Studentská.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru