Hokejisté Karlových Varů jsou blízko návratu do extraligy. V úterý porazili Kladno, v pátek hostí Litvínov
Ilustrační foto
Karlovy Vary

Karlovy Vary - Hokejisté karlovarské Energie jsou blízko návratu do nejvyšší soutěže. V úterním 10. kole baráže přehráli na domácím ledě Kladno 3:0 a jediný bod je dělí od postupu do extraligy. Ten si můžou zajistit už v pátek, kdy v KV Areně od 18 hodin přivítají Litvínov.

Energetici vstoupili před vyprodaným stadionem do zápasu aktivně a hned v úvodních dvou minutách neproměnili několik velkých šancí. Skóre se poprvé měnilo v 11. minutě, kdy po dobrém forčekingu domácí kapitán Skuhravý zkušeně podržel puk, nahrál do druhé vlny Michalu Vachovcovi a ten trefil přesně. V polovině utkání vedli karlovarští hokejisté již o dva góly, když rychlý protiútok zakončil z pravého křídla perfektně Martin Kohout, který vymetl levý horní růžek Cikánkovy svatyně. Definitivní pojistku na výhru Energie přidal ve třetí třetině Stanislav Balán, který využil dobré práce Jakuba Fleka při napadání a z otočky střelou z pravého kruhu trefil přesně.

Před posledními dvěma koly baráže mají energetici čtyřbodový náskok před druhým Litvínovem, na Jihlavu s Kladnem ještě o dva body více a jen souhra výsledků by je mohla připravit o postup do nejvyšší soutěže.

Branky a nahrávky: 11. Vachovec (Skuhravý), 30. Kohout (Gríger, O. Beránek), 47. Balán (Flek). Rozhodčí: Kika, Hradil - Gebauer, Tošenovjan. Vyloučení: 2:4, navíc Štich (KLA) 5+OK. Využití: Bez využití. V oslabení: 0:0. Diváci: 5502 (vyprodáno). Střely na branku: 34:17.

HC Energie Karlovy Vary: Závorka (F. Novotný) – Podlipnik, Šafář, M. Rohan (A), Plutnar, Krejčí, Kovačevič, A. Rulík – T. Rachůnek, Balán (A), Flek – O. Beránek, Gríger, Kohout – Vachovec, Skuhravý (C), Šik – Stloukal, Kverka, Vrdlovec

Rytíři Kladno: Cikánek (Kopřiva) – Štich (A), Zelingr, Repe, Svedlund, Kehar, Lenďák, F. Matula – Redlich, T. Kaut, Kružík – J. Kloz, Kubík, D. Tůma – M. Hořava (A), Machač, Zikmund (C) – J. Strnad, R. Přikryl, Pekr

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru