DOPRAVA: Uzavírka mostu u Cihelen bude o měsíc kratší
Foto zdroj: FB Karlovarský kraj
Karlovy Vary

Karlovy Vary - Doba rekonstrukce mostu u Cihelen na silnici I. třídy I/20 směrem na Bečov se podstatně zkrátí. Stane se tak díky dohodě mezi Karlovarským krajem a Ředitelstvím silnic a dálnic ČR, které stavbu řídí, o možnosti využít souběžnou krajskou komunikaci jako objízdnou trasu. Úplná uzavírka mostu tedy nebude trvat 7 měsíců, ale bude o 1, 5 měsíce kratší.

​„Původně se měl most opravovat za částečné uzavírky a silniční provoz by řídil semafor. Řidiči by museli počítat s čekáním na místě a stavba by se protáhla na více než půl roku. Proto jsme se domluvili se zástupci Ředitelství silnic a dálnic v Karlových Varech, že kraj umožní využívání souběžné komunikace jako objízdné trasy, aby se most mohl zcela uzavřít a veškeré práce by se tak zkrátily na 5 a půl měsíce. Objízdná trasa navíc vede skutečně přímo podél I/20, řidiči se tedy nemusejí obávat zbytečných kilometrů navíc,“ vysvětlil náměstek hejtmanky Martin Hurajčík.

Stavebníci v současnosti provádějí odstranění nosné konstrukce mostu, ve spodní části budou vybetonovány nové železobetonové úložné prahy. Vznikne nový povrch vozovky a most bude osazen svodidly. Stavba začala v polovině dubna a potrvá do 30. září letošního roku.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru