Několik let neplatili alimenty. Na výživném teď dluží statisícové částky
ILUSTRAČNÍ FOTO: E-DENIKY.CZ
Karlovy Vary

Karlovarsko - Kriminalisté na Karlovarsku zahájili trestní stíhání 38letého muže z Chebu a 56letého muže z Uherského Hradiště pro přečin zanedbání povinné výživy.

Přes devět let měl 38letý obviněný muž nerespektovat svou vyživovací povinnost vůči svému synovi. Za období od ledna 2009 do měsíce února 2018 se jeho dluh vyšplhal na 90 tisíc korun. Svou povinnost si muž nesplnil i přes nařízení okresního soudu.

Starší z mužů se měl dopustit podobného jednání. Od února 2014 do dubna 2018 měl obviněný muž zanedbávat svoji vyživovací povinnost vůči svému synovi. Tuto povinnost mu nařídil Okresní soud v Sokolově. Za toto období muž dluží částku přes 160 tisíc korun.

V případě prokázání viny hrozí 38letému muži trest odnětí svobody až na jeden rok. Staršímu obviněnému muži hrozí trest odnětí svobody až na dva roky.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru