Rodina těžce slabozraké Michalky dostane nový automobil. Pomohla jim sbírka
zdroj: Krajský úřad Karlovarského kraje
Karlovy Vary

Karlovarsko - Rodiče těžce slabozraké Michalky z Karlovarska budou mít nový osobní automobil, který jim usnadní převoz dítěte, kamkoliv bude zapotřebí. Peníze na zakoupení vozu se podařilo vybrat ve sbírce trvající jen 3 a půl měsíce.​​

​Výtěžek činí 358 430 korun. Z toho přes 21 tisíc korun vybral Karlovarský kraj, který se připojil vlastní veřejnou sbírkou. Dalšími přispěvateli byly nadace, firmy i jednotlivci.​

Třináctiletá Michalka trpí vzácnou genetickou oční nemocí, kterou nelze bohužel léčit ani operovat. Její stav se ještě v roce 2016 zhoršil po prodělané viróze, takže vidí jen částečně na jedno oko. Vůz ulehčí život celé rodině, která bydlí za městem, a dívka tedy doposud musela absolvovat své cesty autobusem. Sbírkovou akci zahájila nadace Konto Bariéry, veřejnou sbírku dále z iniciativy hejtmanky Jany VIldumetzové uspořádal Karlovarský kraj.

Velké poděkování patří všem nezištným dárcům, kteří přispěli do sbírky, a také těm, kteří zajistili její propagaci.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru