Zdroj: Krajský úřad Karlovarské kraje
Karlovy Vary

Nejdek - Už v letních měsících přijme nově vybudovaný hospic v Zařízení následné rehabilitační a hospicové péče (REHOS) v Nejdku své první pacienty. Má pro ně připraveno celkem 23 lůžek v komfortním prostředí s moderním vybavením. Stavbu zafinancoval Karlovarský kraj, který na ni vynaložil 78, 5 milionu korun.

„Byli jsme jedním ze dvou krajů v republice, kde dosud „kamenný“ hospic chyběl. Chtěli jsme lidem, kteří jsou nevyléčitelně nemocní a na sklonku života, nabídnout důstojné prostředí, kde pro ně budeme mít připravenou odpovídající zdravotní péči. Za stejně důležitou ale považujeme i duchovní podporu v těžkých okamžicích. Kraj samozřejmě podporuje mobilní hospicové služby, ale pak přijde chvíle, kdy je nepřetržitá péče v pobytovém zařízení hospicového typu nezastupitelná. Proto jsem velice ráda, že jsme myšlenku vystavět hospicový pavilon dovedli do úspěšného konce. Jsem přesvědčena o tom, že hospic svým obyvatelům a jejich rodinám bude poskytovat kvalitní služby,“ uvedla hejtmanka Karlovarského kraje Jana Vildumetzová během slavnostního otevření hospice, který si v jejím doprovodu prohlédl také ministr zdravotnictví Adam Vojtěch.

Záštitu nad stavbou hospice převzal prezident republiky Miloš Zeman. „Už dlouho jsem snila o tom, že v našem areálu budeme mít jednou „kamenný“ hospic a propojíme služby v obou budovách. V roce 2010 jsme zahájili na samostatném oddělení péči o paliativně nemocné na dvanácti lůžkách. V roce 2014 jsem oslovila první dámu, která se společně s prezidentem republiky velmi zajímala o problematiku paliativní a hospicové péče. Výsledkem bylo udělení záštity, dalším milníkem v uskutečnění stavby se stalo schválení financování akce krajským zastupitelstvem. A dnes se těšíme z dokončené nové budovy hospicové péče a jsme připraveni se co nejlépe postarat o naše pacienty,“ popsala ředitelka REHOS Nejdek Olga Pištejová a dodala, že hospic ponese jméno archanděla Rafaela. Budovu zároveň přihlásila do letošního ročníku soutěže Stavby Karlovarského kraje.

Práce stavebníci dokončili v březnu 2018. „Stavbu s členitou, výrazně barevnou fasádou jsme zahájili počátkem zimy 2016. Drsné krušnohorské podmínky prověřily naše pracovníky i subdodavatele. Těší nás, že dnes předáváme do užívání tolik potřebné zařízení,“ řekl Petr Čermoch, ředitel Metrostavu pro Karlovarský kraj.

Nový pavilon je propojen se stávající hlavní budovou REHOS Nejdek nadzemní lávkou. V prostorách posledního patra je ředitelství organizace. Oddělení paliativní péče se nachází ve druhém podlaží třípatrové budovy. Má celkem 23 nových lůžek ve dvou i jednolůžkových pokojích s možností přítomnosti rodinných příslušníků. Součástí budovy je návštěvní místnost a kaple. V přízemí je prostor pro občerstvení i s venkovním posezením. Vstup do areálu zařízení zabezpečí recepce, která bude zároveň zajišťovat ostrahu objektu.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru