Koupání i rybaření v nádrži Horka je zakázáno! Chceme zpřísnit kontroly, varují policisté
ILUSTRAČNÍ FOTO: CC0
Karlovy Vary

Sokolovsko - Vodní nádrž Horka a její okolí spadá do prvního ochranného pásma vodního zdroje. Jakýkoli vstup a to i do okolí je přísně zakázané. Letošní rok budou policisté provádět častější kontroly neoprávněných vstupů a rybaření na vodní nádrži.

Tak, jako každý rok, tak i ten letošní se policisté z Obvodního oddělení Habartov zaměří na rybáře, kteří i přes vyslovený zákaz na vodní nádrži Horka rybaří. Policejní kontroly budou zaměřené i na neoprávněné vstupy do prvního ochranného pásma vodního zdroje, kam je vstup přísně zakázán. Budou probíhat v nepravidelných intervalech přes den a i v noci. Policejní kontroly budou probíhat ve spolupráci s pracovníky Povodí Ohře s. p. po celou rybářskou sezonu.

Bohužel každý rok řeší policisté několik případů porušení zákazu rybolovu nebo také zákaz vjezdu vozidel k nádrži. Tímto upozorňujeme, že ten, kdo bude přistižen při rybaření v nádrži, kde je pitná voda, bude součástí správního řízení. Za přestupek na úseku zemědělství, myslivosti a rybářství hrozí až 8 tisíc korun pokuta a zákaz činnosti do jednoho roku (pokud je držitelem rybářského lístku) nebo může být uloženo propadnutí věci či věc zabrána.

V případě, že se někdo dopustí škody vyšší než 5 tisíc korun, půjde o trestný čin pytláctví. Za tento trestný čin by pachateli hrozil trest odnětí svobody a to až na dva roky.

 

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru