Zvednutá korba náklaďáku se dotkla drátů s vysokým napětím, auto začalo hořet
2x foto: HZS Karlovarského kraje
Karlovy Vary

Karlovarsko - Kvůli neopatrnosti řidiče začalo hořet v Sedleci nákladní auto. Událost se stala již na konci května, definitní závěr příčiny určil vyšetřovatel požárů až nyní. Řidič na odstavné ploše zvedl korbu auta přímo pod dráty s elektrickým vedením. Po kontaktu korby s dráty s vysokým napětím začalo auto hořet.

Přivolaný znalec v oboru elektro uvedl, že i když vozidlo stojí na gumách, které by měly izolovat od uzemnění, tak jednak konstrukce a materiály na pneumatikách pro nákladní vozidla a především vysoké napětí v drátech způsobí, že k uzemnění dojde, a právě pneumatiky tak na autě začaly hořet. Při kontaktu s nízkým napětím by pravděpodobně k požáru nedošlo. Podle znalce měl navíc řidič velké štěstí, že proud procházející vozidlem muže nezranil. Požár začal řidiče hasit s použitím ručních hasicích přístrojů, o dohašení se postarali přivolaní hasiči ze stanice Karlovy Vary. Předběžná škoda na autě je odhadnuta na 30 tisíc korun, příčinou je nedbalost řidiče při manipulaci s vozidlem. Událost navíc způsobila krátkodobé přerušení dodávky elektrické energie v okolí Sedlece.

0406hasici2

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru