Studenti lesnické školy ve Žluticích zabodovali v soutěži Mladí lidé v evropských lesích
Foto zdroj: Krajský úřad Karlovarského kraje
Karlovy Vary

Kostelec nad Černými lesy - V polovině června se v Kostelci nad Černými lesy uskutečnil již 8. ročník národního kola soutěže YPEF (Young People in European Forests – Mladí lidé v evropských lesích). V silné konkurenci zazářili studenti ze Žlutic, kteří prokázali skvělé znalosti a umístili se tak na krásném 2. místě v kategorii starší žáci.

Cílem soutěže, která má své kořeny u polských lesníků, je zlepšit povědomí společnosti o významu lesů a lesnictví. Do národního kola, jež připravuje Fakulta lesnická a dřevařská České zemědělské univerzity v Praze, se probojovali studenti 2. ročníku Marek Bartůněk, Jiří Moucha a Stanislav Večeřa.

„Konkurence byla velká, protože se kluci utkali s těmi nejlepšími družstvy z celé České republiky. Soutěžilo se ve třech disciplínách. První byl vědomostní test z oblasti lesnictví, lesních ekosystémů a lesnické politiky evropských zemí. Druhou disciplínou byla praktická část, kde soutěžící prokázali vědomosti z oblasti botaniky, dendrologie, ochrany lesa, lesní těžby, dendrometrie, ekologie, myslivosti, pěstování lesa a dřevařství. Poslední disciplínou pak byla prezentace v anglickém jazyce na téma Listnaté dřeviny a jejich zastoupení v našich lesích. Výhled do budoucna,“ upřesnila ředitelka Střední lesnické školy Žlutice Radka Stolariková.

Studenti ze Žlutic nakonec obsadili skvělé 2. místo v kategorii starší žáci. „Nutno podotknout, že jejich umístění je zatím z historie soutěže to nejlepší a také se bezkonkurenčně stali nejlepším týmem všech lesnických škol v České republice,“ dodala Stolariková.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru