VIDEO: Tržnice v Potůčkách pod drobnohledem policistů, na hledání drog nasadili psa
Policejní akce v Potůčkách. Foto: Policie ČR
Karlovy Vary

Karlovarský kraj - Krajské ředitelství policie Karlovarského kraje dlouhodobě bojuje proti drogové kriminalitě a to především v příhraničních tržnicích, které jsou jednou z nejproblematičtějších oblastí.

V současné době je výkon služby Policie České republiky rozdělen do dvou úrovní. "Předně jsou prováděny jednorázové velké preventivní akce, na nich se podílejí Česká obchodní inspekce, živnostenské úřady a Hasičský záchranný sbor.

Při těchto akcích se jednotlivé subjekty zaměřují na oblast dodržování zákonných norem určených pro danou konkrétní oblast např. dodržování povinností vyplývajících ze zákona o požární ochraně, ochranných známkách a podobně," vysvětlil policejní mluvčí Michal Žáček.

Další taková akce byla uskutečněna na tržnici v Potůčkách. Zúčastnili se jí policisté z pořádkové, dopravní a cizinecké policie včetně policisty se psem specializovaným na vyhledávání omamných a psychotropních látek a také orgány České obchodní inspekce a Hasičský záchranný sbor.

"Policisté během akce zkontrolovali přes 200 osob, na 70 vozidel a udělili dvě pokuty v dopravě a tři pokuty za to, že neměli cizinci na území České republiky při sobě žádný doklad totožnosti," doplnil Michal Žáček.

https://www.youtube.com/watch?v=UyCCptjmPno

I nadále probíhá ze strany Policie České republiky druhá úroveň výkonu služby v těchto lokalitách. Ta spočívá v každodenní přítomnosti uniformovaných složek policie na příhraničních tržnicích a jejich blízkém okolí. Cílem opatření ze strany policie jsou systematické kontroly osob a objektů nacházejících se na těchto tržnicích s cílem předcházení a odhalování protiprávního jednání souvisejícího s držením či distribucí omamných a psychotropních látek.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru