Strážníky znepokojuje přibývání černých skládek a odstavených autovraků
Foto: Městská policie Karlovy Vary
Karlovy Vary

Karlovarsko - Čistota města je vizitkou jeho občanů. Představa, že za každým sloupem stojí uniforma, která dohlíží 24 hodin na chování jednotlivců a jejich prohřešky trestá, je bohužel nereálná. Velký vliv na chování má především výchova z rodiny. Obrázek, nechť si každý udělá sám.

Strážníci detekovali během roku 2017 celkem 296 nedovolených skládek a 104 skládek s nebezpečným odpadem. Technický odbor, který má online přístup k těmto datům, může velmi operativně reagovat na zjištěné závady. Kromě přesné lokalizace a fotek poskytne informační systém MPM i komentář a možnost úředníků dopsat formu řešení. Většina skládek je tak v krátké době zlikvidována. Skládky na pozemcích nepatřících městu jsou řešeny postoupením na odbor životního prostředí.

Zajímavosti:

Nejvíce skládek řešili strážníci v dubnu - v součtu 60. Nejvíce skládek bylo zjištěno ve Staré Roli a poté v Drahovicích - 123, resp. 91.

Vedle skládek strážníci rovněž řeší vraky, kterých nalezli 13, z nichž 12 bylo technickým odborem již odtaženo. Trochu jiná situace je u vozidel, která veřejnost mylně považuje za vraky, ale ony nesplňují zákonné požadavky, aby za vrak mohly být označeny. Tzv. právně nezpůsobilá vozidla evidují strážníci rovněž a snaží se zjistit jejich majitele k zajištění odstranění vozidel. Povedlo se to ve 45 případech. Ponechání takového vozidla na komunikaci totiž není přestupkem. Zbylá se postupně stávají vrakem a následně je s nimi takto nakládáno.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru