Tři řidiči pod vlivem alkoholu havarovali během prodlouženého víkendu na Karlovarsku
Foto: Policie ČR
Karlovy Vary

Karlovarsko - Od pátku 30. března do neděle 1. dubna zjistili policisté na Karlovarsku u šesti řidičů jízdu pod vlivem alkoholu. Tři z nich v tomto stavu nabourali.

První dopravní nehoda pod vlivem alkoholu se stala v pátek 30. března kolem 3. hodiny ráno. Pětadvacetiletá řidička, která jela po silnici 1/20 od Toužimi na Plzeň se zřejmě plně nevěnovala řízení vozidla a před křižovatkou na obec Polikno vyjela za levý okraj komunikace a narazila do dopravního značení a následně do betonové propusti s kovovým zábradlím. S řidičkou policisté provedli opakovanou dechovou zkoušku na alkohol, která vyšla pozitivně s nejvyšším výsledkem 1,81 promile. Poté se dobrovolně podrobila lékařskému vyšetření s odběrem krve. Škoda byla předběžně odhadnuta na částku kolem 170 tisíc korun. Řidičce policisté na místě zadrželi řidičský průkaz a zakázali jí další jízdu.

0304dopravninehoda2

 

O den později, opět v nočních hodinách řídil 25letý řidič osobní vozidlo značky Volvo po silnici 1/20 od Březové na Karlovy Vary. Při projíždění zatáčky zřejmě vlivem rychlosti uvedl vozidlo do smyku, přejel s ním do protisměru a dále mimo komunikaci, kde pokračoval v jízdě po travnaté ploše. Poté se vrátil zpět na komunikaci a narazil do garáže. Řidič policistům nadýchal 1,63 promile alkoholu a následně se podrobil lékařskému vyšetření s odběrem biologického materiálu v nemocnici. I jemu policisté zadrželi řidičský průkaz. Škodu, kterou způsobil, byla vyčíslena kolem 80 tisíc korun.

0304dopravninehoda4

 

V neděli 1. dubna kolem 2:30 hodin řídil 30letý řidič osobní vozidlo značky Volkswagen po silnici v Potůčkách směrem na Pernink. Při projíždění zatáčky v obci zřejmě nepřizpůsobil rychlost vozidla, najel na chodník a poté narazil do popelnic a do domu. I s ním provedli policisté opakovanou dechovou zkoušku na přítomnost alkoholu, její nejvyšší výsledek dosáhl 1,03 promile alkoholu. Poté se podrobil vyšetření s odběrem krve v nemocnici. Škoda byla předběžně odhadnuta na částku kolem 140 tisíc korun.

0304dopravninehoda6

 

Jeden z řidičů řídil mimo alkoholu i pod vlivem návykových látek. Při dechové zkoušce nadýchal 38letý řidič policistům 1,06 promile. I test na přítomnost návykových látek vyšel pozitivně, a to na látky cannabis a amphetamin/metamphetamin. Řidič se dobrovolně podrobil lékařskému vyšetření s odběrem biologického materiálu.

V pátek 30. března kolem 2. hodiny ranní ve Žluticích, nadýchal 30letý řidič 1,40 promile po opakované dechové zkoušce na přítomnost alkoholu. Vyšetření s odběrem biologického materiálu policistům odmítl.

V neděli 1. dubna nadýchal policistům 67letý řidič 1,19 promile alkoholu. Ten byl kontrolován v Karlových Varech a poté se dobrovolně podrobil lékařskému vyšetření s odběrem krve.

 

 

 

 

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru