Oblíbené cyklopůjčovny Českých drah jsou opět otevřené
ILUSTRAČNÍ FOTO: CC0
Karlovy Vary

Karlovarský kraj - Až do 31. října budou v našem kraji otevřeny půjčovny kol Českých drah. Zájemci je najdou ve stanicích Karlovy Vary, Karlovy Vary dolní nádraží, Cheb, Mariánské Lázně, Františkovy Lázně, Aš a po předchozí domluvě je bicykly možné vypůjčit nebo vrátit také ve stanicích v Sokolově a v Nejdku.

Cyklopůjčovny ČD v Karlovarském kraji provozují České dráhy od roku 2011 za podpory Karlovarského kraje. K dispozici jsou trekingová nebo horská kola v dámské i pánské verzi, dětské bicykly a elektrokola. V půjčovnách Cheb, Františkovy Lázně a Karlových Varech dolní nádraží jsou v nabídce i koloběžky. Výhodná je i cena výpůjčného. Poskytují se slevy pro držitele In Karty ČD a jízdenek EgroNet.

Největší výhodou ale zůstává, že cestující můžou vrátit kolo i jinde, než si ho půjčili. Na vybraných tratích lze přepravovat vypůjčené kolo zdarma, cyklovýlet je možné kombinovat s pěší turistikou a využít bezplatné úschovy v určených stanicích. V nabídce mají půjčovny kvalitní kola s předpisovou výbavou a pravidelným servisem. Při zapůjčení kola je nezbytné podepsat nájemní smlouvu, předložit dva osobní doklady (občanský, řidičský průkaz nebo např. In Kartu ČD), zaplatit půjčovné a složit vratnou kauci.

Také v letošní sezóně je síť cyklopůjčoven ČD dostupná ve všech krajích České republiky. Národní dopravce nabízí celkem 91 půjčoven. V roce 2017 si zákazníci vypůjčili v celé síti půjčoven ČD 9 222 kol, ve srovnání s rokem 2016 je to o 1 154výpůjček více. V Karlovarském kraji to bylo 633 kol, tradičně největší zájem je v Karlových Varech (318) a v Chebu (95). Veškeré informace o půjčovnách i přepravě kol ve vlacích ČD jsou k dispozici na stránkách Českých drah.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru