Muž porušil autorská práva, na triku má škodu za více než 1 600 000 korun!
ILUSTRAČNÍ FOTO: E-DENIKY.CZ
Karlovy Vary

Sokolovsko - Kriminalisté z Oddělení hospodářské kriminality v Sokolově zahájili trestní stíhání 30 letého muže ze Sokolova, kterého obvinili ze spáchání přečinu Porušení autorského práva, práv souvisejících s právem autorským a práv k databázi.

Tohoto trestného činu se měl dopustit tím, že na různá internetová úložiště umístil téměř 600 datových souborů audiovizuálních děl a zvukově obrazových záznamů s obsahem splňujícím znaky autorského díla. Ty volně zpřístupnil ke stažení ostatním uživatelům, čímž porušil právo na užití díla.

V důsledku stažení takto zveřejněných děl jinými uživateli měl dle znaleckého posudku držitelům autorským práv způsobit celkovou škodu přes 1 600 000 Kč. V případě prokázání viny může být u soudu potrestán odnětím svobody na šest měsíců až pět let, peněžitým trestem nebo propadnutím věci.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru