Město Karlovy Vary zapůjčí obyvatelům domácí kompostéry na likvidaci bioodpadu
ilustrační foto: CC0
Karlovy Vary

Karlovy Vary - Obyvatelé Karlových Varů mohou ve větší míře kompostovat bioodpad. Město zájemcům zapůjčí domácí kompostéry, které pořídilo v rámci projektu Prevence vzniku odpadů na území města Karlovy Vary.

K dispozici je celkem 650 domácích kompostérů tří velikostí. Náklady na jejich pořízení činily 2 440 570 korun, přičemž 85 % z této částky pokryje dotace Evropské unie z Operačního programu životní prostředí 2014-2020.

Kompostéry získají obyvatelé, kteří se na jaře 2017 zapojili do ankety a o zařízení na kompostování bioodpadu projevili zájem. Do bezplatné výpůjčky je získají do 31. 12. 2023, následně kompostéry přejdou do vlastnictví uživatelů.

Obyvatelé si mohou vybrat, zda budou ke zpracování bioodpadu ze zahrad a domácností využívat kompostéry zapůjčené městem nebo nadále třídit do bionádob.

Pracovnice odboru technického bude postupně oslovovat zájemce zaregistrované v rámci loňského anketního průzkumu a bude je vyzývat k podpisu smlouvy o výpůjčce. Do smlouvy je nutné uvést číslo parcely, na které bude kompostér umístěn. V případě, že je pozemek v pronájmu, nebo je více majitelů, bude nutné mít souhlas všech majitelů pozemku.

Smlouvu na výpůjčku kompostéru je možné uzavřít každé pondělí v době od 8:00 do 15:30 hodin v kanceláři č. 131. Kompostéry si zájemci po uzavření smlouvy vyzvednou v areálu kompostárny v Žižkově ulici v Staré Roli, a to každé pondělí od 9 do 17 hodin.

Veškeré podmínky a formuláře jsou uveřejněny na webu magistrátu na stránce technického odboru ve složce Dokumenty.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru